Acteur, Zanger en Presentator

Opgegroeid met Hollandse nuchterheid en Italiaans temperament. Luca Savazzi (1976) volgde opleidingen op het gebied van theater, tv en muziekproductie in zowel Italië als Nederland. Na zijn afstuderen bracht hij zijn eigen Engelse en Nederlandtalinge muziek uit.

Op tv vertolkte Luca vele gast- en bijrollen in series als Danni Lowinski (SBS6), Bagels & Bubbels (NET5), Dagboek van een Callgirl (NET5), Familie Kruys (RTL4) en Neonletters (NPO3). Daarnaast heeft hij een terugkerende rol in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) als Leon de Boer/ Rinaldi. Ook was hij te zien in de speelfilms Smoorverliefd en Gooische Vrouwen 2. Daarnaast was hij in 2011 te zien en te horen als zanger bij The Voice of Holland, waarbij hij in het team van Marco Borsato terechtkwam.
Op de buhne was hij te zien in producties van De Nationale Opera & Ballet en het International Theater Amsterdam (voormalig Toneelgroep Amsterdam).

Naast zijn artistieke kant, heeft Luca ook een passie voor ondernemen. Eén van deze ondernemingen is Zillion Productions (sinds 2004).