Biografie van Luca Savazzi

Luca Savazzi

Acteur, presentator, zanger, voice-over

Luca is een veelzijdig acteur die regelmatig te zien is in diverse films en tv-series, waaronder recentelijk Danni Lowinski, Dagboek van een Callgirl, Bagels & Bubbels en de film Gooische Vrouwen 2 en in GTST als Leon de Boer. Momenteel speelt Luca bij Toneelgroep Amsterdam.

Luca Savazzi werd geboren in Amsterdam en groeide op met het Italiaanse temperament van zijn ouders en de Hollandse nuchterheid van zijn geboorteland. Als kind leerde hij zichzelf pianospelen en ontwikkelde hij een passie voor muziek en toneel. Uiteindelijk koos hij voor een studie bedrijfseconomie en kwam hij al op jonge leeftijd terecht in het bedrijfsleven. Ondanks een veelbelovende carrière besloot hij daar afscheid van te nemen en zijn droom na te jagen. Hij startte zijn eigen creatieve onderneming en volgde opleidingen op het gebied van theater, tv en muziekproductie in zowel Italië als Nederland. Na zijn afstuderen bracht hij zijn eigen muziek uit en vertolkte hij vele gast- en bijrollen in diverse producties.

Theater

In 2016 krijgt hij een rol aangeboden bij Toneelgroep Amsterdam waar hij onder regie van Ivo van Hove meewerkt aan ‘De Dingen die Voorbijgaan’. Deze coproductie met Toneelhuis en de Ruhrtriënnale wordt in de Ruhrtriënnale gecreëerd en is vanaf September te zien in Duitsland, Antwerpen en Amsterdam.

Televisie en film

Op tv vertolkte Luca vele gast- en bijrollen in series als ‘Danni Lowinski’ (SBS6), ‘Bagels & Bubbels’ (NET5), ‘Dagboek van een Callgirl’ (NET5), ‘Familie Kruys’ (RTL4) en ‘Neonletters’ (NPO3). Daarnaast heeft hij een terugkerende rol in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ (RTL4). Ook was hij te zien in de speelfilms ‘Smoorverliefd’ en ‘Gooische Vrouwen 2’.

Muziek

In 2007 ging Luca aan de slag met zijn eerste zelfgeschreven solo-album, waarvoor hij samenwerkte met topmuzikanten. Een jaar later liet hij een andere kant van zijn muzikale spectrum zien door zich te richten op dancemuziek. Eén van zijn nummers werd opgepakt en geremixt door diverse DJ’s en haalde de top 25 van de UK Dance Chart. In 2011 werd Luca gevraagd om auditie te doen voor voor ‘The Voice of Holland’, waarbij hij in het team van Marco Borsato terechtkwam.

Voice-over en presentatie

Vanwege zijn accentloze taalvaardigheid is Luca de Italiaanse stem in het Rijksmuseum en speelt hij de rol van de Italiaanse Barista voor Philips Saeco. Daarnaast spreekt hij regelmatig commercials in.