Of je nu een agent hebt of niet, wees altijd proactief, zodat je de best mogelijke kansen maakt op leuke acteeropdrachten. 🤩

In dit eerste deel geef ik je alvast 10 manieren om audities te krijgen zonder agent. Probeer ze allemaal, want waarom zou je er niet alles aan doen om binnenkort een leuke rol te krijgen?

Let's go! 👏🏼

 1. Sluit je aan bij castingwebsites. Castingwebsites zijn nét iets anders dan website van castinbureau's. Op castingsites staan vaak open oproepen waarop je kan reageren. Reageer wel op rollen die bij je passen en overenkomen met je doelen op de lange termijn.
   

 2.  Werk samen met anderen om je eigen werk te maken. Je kan een toneelstuk opvoeren, een film of een webserie maken. Dit zal niet alleen werk opleveren, maar is ook een goede uitbreiding op je showreel... als je het goed doet. En je trekt ook nog eens aandacht van castingdirectors en andere professionals uit de industrie. Maar... zorg voor kwaliteit in zowel je acteerwerk als de manier waarop je dit zichtbaar maakt voor de rest van de wereld. 
   

 3. De juiste mensen uitnodigen. Natuurlijk... vrienden, familie, kennisen, allemaal leuk, maar zij zijn niet degene die je van werk gaan voorzien. Nodig daarom castingdirectors, producers en regisseurs uit om je te komen zien in toneelstukken, showcases of premières van projecten waarbij je betrokken bent. Als zij je fantastisch vinden, dan komt daar gegarandeerd werk uit. 'Ja, maar die moet je wel kennen', denk je nu... Klopt, daar kom ik zo nog even op terug 🤪
   

 4. Wees lief voor elkaar. Of je nou zelf van plan bent te reageren op een leuke auditie (of niet), wees lief voor je collega's en help andere acteurs door ze op de hoogte te houden van leuke audities en kansen. Je zal je er niet alleen goed door voelen, maar zij zullen waarschijnlijk hetzelfde voor je doen. En zo niet, dan heb je er in ieder geval weer wat Karma punten bij!
   

 5. Zoek in Facebook-groepen naar castings en audities. Je bent natuurlijk van harte welkom in mijn Facebook groep (Over Acteren en Presenteren gesproken), maar er zijn natuurlijk tal van andere groepen waar je lid van kan worden. Zorg wel dat je profiel er professioneel en verzorgd uitziet. Je Facebookprofiel is je visitekaartje.
   

 6. Schrijf castingdirectors (op de juiste manier) aan. Kort, bondig en foutloos. Ja, foutloos. Check je grammatica, spelling en let op woorden waar je een 'd', een 't' of een 'dt' moet gebruiken. Er komt natuurlijk meer bij kijken, dus wil je meer over dit onderwerp lezen, laat het weten zodat ik daar eventueel een apart blog over kan schrijven.
   

 7. Netwerken, netwerken, netwerken. Zoek naar netwerkevenementen in je omgeving. Mensen willen veel vaker samenwerken met iemand die ze al kennen, dus wees iemand die ze kennen. Lees dit punt nog een keer, het is een belangrijke!
   

 8. Gebruik de juiste kanalen. Maak op social media contact met castingdirectors, regisseurs en andere professionals uit de business en communiceer met hen. Gebruik de juiste media.  Zo gebruiken zij vaker LinkedIn voor professionele contacten in plaats van Instagram of Facebook. (Ik zei toch dat ik hierop terug zou komen bij puntje 3? 😉)
   

 9. Wees oprecht geinterresseerd. Ben je aan het netwerken, wees dan geinterresseerd in wat zij doen. Oprecht geinterresseerd. Heeft je favoriete regisseur een nieuwe film uitgebracht? Check de film en laat weten wat je ervan vindt. Zij vinden het net zo leuk om een compliment te krijgen over hun werk, als jij over jouw werk. Wees dus niet bezig om jezelf te verkopen. Als jij interesse toont in een ander, oprechte interesse, dan zal een ander ook interesse tonen in jou. Dat is wanneer jij over jezelf kan vertellen.
   

 10. ‘Like’ Facebookpagina’s. Denk aan pagina's van productiebedrijven of films die in pre-productie zijn. Houd castingoproepen in de gaten en reageer als er mogelijkheden zijn voor castings en audities. Zorg er wel voor dat je CV up-to-date is en op een professionele manier is samengesteld. Check de video: Maak je acteurs CV inclusief gratis voorbeeld CV en be prepared!
   

 11. ... uhm, maar Luca, je zei toch 21 manieren? Yes... maar ik zei ook dat dit Deel 1 is van 21 manieren om  audities te krijgen zonder agent.  Benieuwd naar de volgende 11 manieren? Check Deel 2 van 21 manieren om audities te krijgen.

Ga hier vast mee aan de slag, daar ben je wel even zoet mee 😅

Share This Article

Vorig artikel

April 24, 2023 • 2:04PM

Volgend artikel

April 24, 2023 • 2:04PM

Onderwerpen

Lees deze blogs en berichten