Of je nu een agent hebt of niet, wees altijd proactief, zodat je de best mogelijke kansen maakt op leuke acteeropdrachten. 🤩 In deel 1 staan 10 manieren om audities te krijgen zonder agent. In dit tweede deel krijg je de resterende 11 manieren zodat je de best mogelijke kansen maakt op leuke acteeropdrachten. 🤩

In deel 1 staan 10 manieren om audities te krijgen zonder agent. In dit tweede deel krijg je de resterende 11 manieren zodat je de best mogelijke kansen maakt op leuke acteeropdrachten. 🤩

Let's go! 👏🏼

 1. Geld is niet alles. Reageer op projecten zoals het 24 hours film project en andere (korte) film initiatieven. Dit zijn vaak onbetaalde opdrachten, maar ze zijn van onschatbare waarde als het gaat om de ervaring die je ermee opdoet. Laat je dus niet leiden door geld, want dat zit je soweiso in het verkeerde vak.
   

 2. Durf te vragen. Vraag andere acteurs of ze op de hoogte zijn van castings voor projecten waar ze in betrokken zijn en of er mogelijkheden zijn dat je daarin kan bijdragen. Denk er wel aan dat jij hetzelfde terug doet, als een ander deze vraag aan jou stelt.
   

 3. Plaats regelmatig interessante content op social media. Dit gaat verder dan 'look-at-me' content. Heb iets te melden, voeg iets toe aan het leven van anderen. Interressante content over een mooi project waarover je gelezen hebt, waar je aan meewerkt, een mooie film die je gezien hebt en wat het met je deed. Deel je kennis, ervaring. Dat soort content.
   

 4. Deel je showreel. Moet je er wel een hebben natuurlijk. In deel 1 heb ik al manieren gegeven om aan materiaal te komen zodat je hiermee aan de slag kan.
   

 5. Uit het oog is niet uit het hart. Houd contact met de mensen met wie je al hebt samengewerkt en laat ze weten dat je in de toekomst graag weer met ze zou willen samenwerken. Af en toe een app'je, een mailtje of een belletje. Afhankelijk van hoe jullie relatie is, maar blijf eraan bouwen. Hiermee voorkom je dat je alleen van jezelf laat horen als je iets nodig hebt. Weet je nog deel 1 van dit blog?
   

 6. Level up. Gebruik alle vrije tijd die je hebt om aan je skills te werken als acteur. Je bent nooit uitgeleerd. Of het nu gaat om het ontwikkelen van je talent als acteur of het leren van software om je showreel te maken, een professionele self tape of iets anders. Wordt een pro op alle vlakken, anderen doen dit ook. Dus blijf leren. 
   

 7. Lees boeken en kijk films. Wat? Je houdt niet van lezen? Dat moet veranderen! Lees boeken om je skills te verbeteren en te begrijpen hoe dialogen en verhalen werken en hoe ze in elkaar zitten. Een script is immers ook dialoog, verhaal en structuur. Films spreken je misschien wat meer aan, maar is geen vervanger voor het lezen. Kijk films om te zien hoe acteurs spelen, emoties gebruiken en authentiek zijn. Op mijn Youtube kanaal kan je hier veel video's over vinden.
   

 8. Leer monologen uit je hoofd. Altijd goed om een aantal monologen goed uit je hoofd te kennen. Als je wordt uigenodigd voor een auditie. dan heb je waarschijnlijk ook een script en tekst gekregen, lekker makkelijk. Maar soms moet je gewoon iets improviseren. Als je een aantal monologen paraat hebt, ze goed kan vertolken, dan blaas je iedereen omver! Je kan monologen online vinden, maar ook op mijn Facebookgroep (Over acteren & presenteren gesproken!). Wil je leren hoe je een Monoloog moet voorbereiden? Check dan de training: Een monoloog voor je auditie voorbereiden.
   

 9. Videomateriaal. Niemand heeft meer een excuus om geen video te kunnen maken. Zelf met je telefoon kan je prachtige video's maken. Geloof je het niet? De video's op mijn YouTube kanaal zijn allemaal gefilmd met een .. jawel.. iPhone. Zet je eigen YouTube kanaal op. Waarover? Je passie, je hobby, je kat, parkiet, acteerkunst, moppen, zoek uit wat je leuk vindt en ga aan de slag. 
   

 10. Je visitekaart. Zet je eigen website op met video's, blogs, foto's, showreel, biografie, CV. En als je een website hebt, zorg dat hij up-to-date is, een website met oude content spreekt nietmand aan.
   

 11. Tot slot: TAKE CONTROL. Wacht nooit op dat ene magische moment. Jij bent degene enige die de macht heeft om dingen voor jezelf te laten gebeuren. Take control! Het vereist voortdurende, aanhoudende actie. Doe wat nodig is, blijf doen wat nodig, zolang het nodig is. Ik hoop dat deze 21 tips (deel 1 & deel 2) je zullen helpen om audities te krijgen zonder agent.


Share This Article

Vorig artikel

April 24, 2023 • 2:04PM

Volgend artikel

April 24, 2023 • 2:04PM

Onderwerpen

Lees deze blogs en berichten