Luca in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' - GTST

Luca Savazzi is vanaf 1 september 2014 te zien in GTST in zijn terugkerende rol als Leon de Boer (Rinaldi). Hij start in de verhaallijn van de familie Sanders (Ludo en Janine). Hij wordt in de ‘cliffhanger-week’ alvast geïntroduceerd ter voorbereiding op het volgende seizoen, waarin de verhaallijn met Leon wordt vervolgd. Ludo ontvangt een chantage-sms en gaat op de eisen in. Ondertussen heeft hij wel een plan waarbij Leon hem gaat helpen.

Leon de Boer (Rinaldi)

Sinds 1 september 2014 is Luca Savazzi te zien als Leon de Boer (Rinaldi).

Leon Rinaldi is te zien in seizoen 25, waarin hij voor Ludo werkt en de zaken van Ludo's chantage onderzoekt. Als Ludo wordt gechanteerd stuurt hij Leon op deze zaak en wil dat hij diegene te pakken krijgt wie hierachter zit. Lorena en Bing zitten hierachter, maar daar komt Leon nog niet achter. Op de plek waar de geldoverdracht plaatsvindt, proberen Lorena en Bing te ontsnappen maar wordt dan achternagezeten door Leon en gooit Lorena het geld naar buiten vanuit de auto. Lorena wil meteen stoppen met deze chantage, maar Bing eist door te gaan. Leon krijgt de opdracht om precies uit te zoeken wie hierachter zit. Wanneer Nina en Vincent naar Israël gaan, lopen Nina en Lucas groot gevaar, waar ze niets van weten. Ludo waarschuwt Nina via telefoon en zo probeert Nina te ontsnappen en komt daar Lorena ineens tegen. Lorena legt alles uit aan Nina over de chantage van Ludo en hoopt het hiermee goed te maken. Op dat moment worden Nina en Lorena achternagezeten door een huurmoordenaar en het blijkt dat Veltman hierachter zit en wil dat Ludo verslag uitbrengt over de witwaspraktijken rondom VMG. Ludo stuurt direct Leon per vliegtuig naar Israël om uit te zoeken wat er aan de hand is. Lorena is getuige van een ernstig ongeluk van Nina als ze van een berg naar beneden valt. Deze huurmoordenaar ziet dit gebeuren en neemt vervolgens Lucas in gijzeling en krijgt Ludo hier een bericht van. Leon komt Vincent en Lorena opzoeken in het ziekenhuis en wil dat ze teruggaan naar Nederland. Ludo laat vervolgens Nina naar Nederland vervoeren om hier te herstellen. Ludo laat Leon nog steeds onderzoeken rondom de ontvoering van Lucas en wie hiermee te maken heeft. Een paar dagen blijkt Veltman hier niet achter te zitten want hij wordt dood gevonden op het bureau van Ludo. Ludo stuurt Leon naar Israël om Lucas te vinden.


Na langere tijd wordt duidelijk wie hier allemaal verantwoordelijk voor blijkt te zijn. De zoon van Ludo Nick Sanders blijkt Lucas te hebben ontvoerd en Veltman en Van Bergen te hebben omgelegd. Nick laat pas Lucas vrij als Ludo zich aangeeft en wordt veroordeeld tot moord. Ludo probeert tussentijds uit te zoeken waar Nick Lucas gevangen houdt en laat Leon dit uitzoeken. In de rechtszaal bekent Ludo moord van Veltman en alle witwaspraktijken. Nadat Ludo in de cel zit, heeft Leon en Janine Lucas op tijd weten te bevrijden. Leon vreest dat Nick heeft gewonnen en denkt dat Ludo levenslang in de cel blijft zitten. Ludo laat Leon een bom plaatsen onder de auto van Nick. Tijdens de explosie bedenkt Ludo zich en weet hij Nick nog net op tijd te bereiken en weet Nick nog net op tijd te vluchten en overleeft hij deze explosie. Ludo en Nick zijn tot het inzicht gekomen dat ze beter kunnen stoppen met wraakacties tegen elkaar te beginnen. Uiteindelijk draait Nick overal voor op en krijgt dan zijn celstraf.

 

Leon keert terug wanneer Ludo Sanders hem weer nodig heeft in de zaak met Bing Mauricius; eerst om hem weg te drijven bij Nina en daar Monica de Klein voor te gebruiken, en tijdens de slepende vechtscheiding om al zijn misstappen uit heden en verleden te noteren.

Ook als het niet goed gaat met Ludo's bedrijf Sanders Inc. komt Leon in beeld.

Leon maakt wederom zijn rentree in de serie als Martine Hafkamp uit een helikopter springt. Nina Sanders is hier getuige van.

Wanneer een hysterische Janine Elschot getuige is van Ludo's huwelijk met Billy De Palma, sleept Leon haar weg.

Lees verder op Wikipedia