Acteur, zanger en presentator

Luca Savazzi (geboren in 1976) is een Nederlandse artiest met een opvoeding gekenmerkt door de combinatie van Hollandse nuchterheid en Italiaans temperament.

Zijn formele opleiding omvatte een scala aan disciplines, waaronder theater, televisie en muziekproductie, die hij zowel in Italië als Nederland volgde. Na het voltooien van zijn studie bracht hij zijn eigen muziek uit, zowel in het Engels als het Nederlands.

Televisie

Op het televisiescherm vertolkte Luca talloze gast- en bijrollen in verschillende series, waaronder Danni Lowinski (SBS6), Bagels & Bubbels (NET5), Dagboek van een Callgirl (NET5), Familie Kruys (RTL4) en Neonletters (NPO3). Bovendien had hij een terugkerende rol in de langlopende serie Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) als Leon de Boer/Rinaldi. In 2011 nam hij deel aan het programma The Voice of Holland, waarbij hij werd opgenomen in het team van Marco Borsato.

Film en theater

Luca vertolkt ook de rol van Timón, een van de hoofdpersonages, in de Sinterklaasfilm 'Sint Ahoy!', uitgebracht op 4 oktober 2023.

Op de planken was Luca te bewonderen in producties van zowel De Nationale Opera & Ballet als het International Theater Amsterdam (voorheen Toneelgroep Amsterdam).

Naast zijn artistieke bezigheden koestert Luca een passie voor ondernemerschap. Eén van zijn ondernemingen is Zillion Productions, opgericht in 2004.