Luca Savazzi als Trainingsacteur

Laat ik mij even voorstellen: Mijn naam is Timon, Leon, Leonieke, Martijn, Esmee, Gerda en Pieter. Als trainingsacteur kan ik iedereen zijn die jij maar wilt. Voor coaches en trainers die cursisten willen helpen omgaan met gedrag in trainingen en workshops, ben ik gewoon Luca, trainingsacteur.

De meerwaarde van een trainingsacteur

Er zijn veel mogelijkheden om cursisten te prikkelen met nieuwe geleerde kennis. Het inzetten van een trainingsacteur helpt cursisten groeien. Mijn ervaring als TV en theateracteur maakt dat ik geloofwaardig speel, makkelijk toegang heb tot emoties en goed kan inspelen op het gedrag en de leerwensen van cursisten.

Ik geloof dat verandering en persoonlijke ontwikkeling begint met bewustwording. Als trainingsacteur kan je mij dus zien als ‘levend oefenmateriaal’. Iemand die zich kan inleven en aapassen aan de leervraag van de cursist, flexibel, interactief en in het moment. Dit vergroot bewustwording bij cursisten en creëert ruimte om met nieuw gedrag te experimenteren.

Als trainingsacteur ben ik opgeleid om mij snel in te kunnen leven in een bepaald type persoon en deze persoon geloofwaardig overbrengen aan een cursist. Hierbij benadruk ik succeservaringen en het behalen van de leerdoelen van de cursist. Jij als trainer of coach kan je als observator opstellen.

Zullen we beginnen?

De trainer, trainingsacteur & cursisten

Als trainingsacteur kan ik mee denken over het inzetten van werkvormen of ingezet worden als co-trainer.  Jij, de trainer, bepaalt de inhoud, de gebruikte trainingsmodellen en het leerproces van de deelnemers en daarmee de context van het rollenspel waarin de trainingsacteur speelt.

Mijn rol is de trainingsacteur is dienstbaar aan de trainer en aan de deelnemer. Ik breng de nodige kennis en vaardigheden mee die jou als trainer kunnen ondersteunen bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van je training.

Jij wilt dat je cursisten het maximale uit je training halen, dat ze oefenen en toepassen wat ze geleerd hebben en dat ze een succeservaring beleven tijdens je training, Cursisten zijn vaak niet gewend om te 'spelen' waardoor een rollenspel een stuk minder realistisch zal zijn. Bovendien wil jij als trainer dat een cursist zich kan focussen op dat wat hij of zij geleerd heeft en niet (ook nog eens) op het spelen van een rol. Jij en ik werken samen, jij als trainer, is als trainingsacteur. Van tevoren spreken bespreken we hoe jij wilt werken zodat je het maximale effect kan bereiken bij je cursisten.

Een succeservaring voor jou en je cursisten

Als je je cursisten het werk laat doen van een trainingsacteur, dan loop je het risico dat un leerdoelen niet worden gehaald. Jij als trainer wilt natuurlijk dat je cursisten met een goed gevoel een oefening afronden, want een succesvolle ervaring zorgt voor een tevreden cursist en een tevreden cursist zal nog lang over jou en je training spreken 

Als trainingsacteur ben ik in staat verschillende soorten gedrag geloofwaardig neer te zetten. Op basis van DISC profielen, kan ik snel inspelen op het gedrag van de cursist. 

De kunst van een trainingsacteur is dat ik niet alleen een rol speel, maar ook in staat ben te observeren (tijdens het spelen) en zeer gerichte feedback aan de cursist te geven zowel in- als uit de rol. Hierdoor kan ik aangeven waarom ik in een specifiek moment op een bepaalde manier heb gereageerd. Dit helpt een cursist bij zijn of haar ontwikkeling en het toepassen van de geleerde stof.

Meer weten of samenwerken?

Neem contact met mij op en laten we de mogelijheden bespreken zoadat jouw cursisten het maximale uit jouw training halen.

Enkele modellen, theorieën & werkvormen:

Soorten trainingen en scenarios

Als trainingsacteur kan je mij o.a. inzetten op het gebied van:

Reviews van klanten:

Only recently started working with Luca, but I've only heard positive feedback about him as a training actor. He not only brought a high level of professionalism and talent to his performances but also co-facilitated training sessions with an exceptional ability to keep participants engaged. His dynamic presence, adaptability, and skill in embodying diverse characters significantly enriched our programs.

Polychronis P. - ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

There are actors, and there are actors! Luca is first class at making participants feel instantly comfortable and able to push themselves out of their comfort zone. Fun, relatable and a delight to work with. Hoping we get to collaborate again soon! 

Monica K. E. - ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐