Mindset Coach

Onze manier van denken is gevormd door onze opvoeding, genetica en ervaringen gedurende ons hele leven. We zien de wereld door onze eigen unieke, maar ook zeer verschillende bril.

Deze bril maakt dat wij allerlei aannames maken en dat we alles interpreteren op onze eigen manier. Vaak onbewust. Je mindset is bijzonder belangrijk als je een gelukkig leven wilt leiden en je doelen willen bereiken. Voordat je kan werken aan je mindset, moet je er eerst bewust van zijn.

Verander je Mindset, verander je toekomst

Met Mindset Coaching werken we samen:

 • aan je verlangen om blijvende, positieve veranderingen in je leven aan te brengen
 • als je bent vastgelopen en weer vooruit wilt in je leven of carrière
 • aan beperkende overtuigingen of gedachtepatronen hebt die je ervan weerhouden je doelen te bereiken
 • helder te krijgen wat je wilt, maar niet helemaal weet wat je moet doen om het te laten gebeuren
 • om actie te ondernemen en je dromen waar te maken

Een holistische coachingsstijl:

Mijn holistische coachingsstijl maakt dat ik gebruik maak van verschillende tools en methodes uit diverse vormen en theorieën. Ik ben dus geen purist die enkel en alleen één vorm toepast. Tijdens ons coachingstraject ontdekken we wat jij nodig hebt om verder te komen in je leven. Hierbij maak ik o.a. gebruik van tools en methodes uit:

 • Cognitive Behavioral Therapy, wat in het Nederlands bekend staat als Cognitieve Gedragstherapie (CBT) is een vorm van psychotherapie die gericht is op het identificeren en veranderen van negatieve denkpatronen en gedragingen die problemen en emotioneel leed veroorzaken. CBT is gebaseerd op het idee dat onze gedachten, gevoelens en gedragingen met elkaar verbonden zijn en invloed hebben op hoe we ons voelen. Het doel van CBT is om negatieve denkpatronen en gedragingen te herkennen en te vervangen door gezondere en meer adaptieve alternatieven.

  ToepassingHet is een gestructureerde en kortetermijntherapie die vaak wordt gebruikt bij verschillende psychische aandoeningen, zoals depressie, angststoornissen, eetstoornissen en verslavingen. 
   
 • Acceptance and Commitment Therapy, in het Nederlands bekend als Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) is een vorm van psychotherapie die gericht is op het vergroten van psychologische flexibiliteit en het bevorderen van een waardevol en betekenisvol leven. In ACT wordt de nadruk gelegd op het accepteren van onvermijdelijke negatieve gedachten, gevoelens en omstandigheden, en tegelijkertijd het nemen van waardevolle acties die in lijn zijn met persoonlijke doelen en waarden.

  In plaats van te proberen negatieve gedachten en gevoelens te bestrijden of te vermijden, moedigt ACT aan om ze te omarmen en te erkennen als normale menselijke ervaringen. Het doel is om bewustzijn en acceptatie te cultiveren in het hier en nu, zodat je niet langer gevangen zit in een eindeloze strijd met ongewenste innerlijke ervaringen. Vervolgens word je aangemoedigd om je te richten op wat voor jou belangrijk is en stappen te nemen om je leven in overeenstemming met je waarden vorm te geven.

  Toepassing: ACT maakt gebruik van verschillende technieken en oefeningen, zoals mindfulness, het definiëren van persoonlijke waarden, het stellen van doelen en het ontwikkelen van flexibele gedragspatronen. Het wordt vaak toegepast bij verschillende psychische problemen, waaronder angststoornissen, depressie, verslaving, chronische pijn en stressgerelateerde problemen. 
   
 • Gestalttherapie, een vorm van psychotherapie die zich richt op het bevorderen van bewustwording, persoonlijke groei en het ontwikkelen van een gezond zelfbewustzijn. Het woord "Gestalt" is afkomstig uit het Duits en betekent "geheel" of "vorm". De therapie is gebaseerd op het idee dat mensen het beste begrepen kunnen worden in de context van hun ervaringen in het hier en nu, en dat zij zelf verantwoordelijkheid dragen voor hun gedrag en keuzes.

  In Gestalttherapie wordt de nadruk gelegd op het bewust worden van onafgemaakte zaken uit het verleden, onuitgesproken emoties en niet-verwerkte ervaringen. Je leert om volledig aanwezig te zijn in het moment, bewust te worden van lichamelijke sensaties, emoties en gedachten. Door bewust te worden van deze aspecten, kan je patronen, overtuigingen en gedragingen beter begrijpen.

  Toepassing: Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken, zoals directe confrontatie, experimenteren met nieuwe manieren van doen en experientiële oefeningen. De focus ligt op het vergroten van het zelfbewustzijn, het nemen van verantwoordelijkheid voor keuzes en het bevorderen van persoonlijke groei en ontwikkeling. 

Hoe ik mensen en organisaties help:

 • Mindset Coaching indivudueel traject
 • Mindset Coaching op groeps niveau
 • Als Public (Keynote) Speaker
 • Mindset workshops

Hoe kan ik jou helpen?

Vul het Coaching intakeformulier om meer te weten over de mogelijkheden.

Ik ben je:

Interesse in persoonlijke coaching?

Vraag een intakegesprek aan voor een persoonlijk coachingstraject. Het invullen is vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Aanvraag intakegesprek