Ververs het scherm voor een ander fragment

Goede Tijden, Slechte Tijden

Client: Endemol Shine
Type: Actor
Language: Dutch
Luca Savazzi is vanaf 1 september 2014 te zien in GTST in zijn terugkerende rol als Leon de Boer (Rinaldi). Hij start in de verhaallijn van de familie Sanders (Ludo en Janine). Hij wordt in de ‘cliffhanger-week’ alvast geïntroduceerd ter voorbereiding op het volgende seizoen, waarin de verhaallijn met Leon wordt vervolgd. Ludo ontvangt een chantage-sms en gaat op de eisen in. Ondertussen heeft hij wel een plan waarbij Leon hem gaat helpen.

Leon de Boer (Rinaldi)

Sinds 1 september 2014 tot heden is Luca Savazzi te zien als Leon de Boer (Rinaldi).

Leon is te zien in seizoen 25 waarin hij voor Ludo werkt en de zaken van Ludo zijn chantage onderzoekt. Als Ludo wordt gechanteerd stuurt hij Leon op deze zaak en wilt dat hij diegene te pakken krijgt wie hier achter zit. Lorena en Bing zitten hier achter, maar daar komt Leon nog niet achter. Op de plek waar de geldoverdracht plaatsvind, proberen Lorena en Bing te ontsnappen maar wordt dan achterna gezeten door Leon en gooit Lorena het geld naar buiten vanuit de auto. Lorena wilt meteen stoppen met deze chantage, maar Bing eist door te gaan. Leon krijgt de opdracht om precies uit te zoeken wie hier achter zit. Als Nina en Vincent naar Israël gaan lopen Nina en Lucas groot gevaar waar hun niks van weten.

 

Ludo waarschuwt Nina via telefoon en zo probeert Nina te ontsnappen en komt daar Lorena ineens tegen. Lorena legt alles uit aan Nina over de chantage van Ludo en hoopt het hiermee goed te maken. Op dat moment worden Nina en Lorena achterna gezeten door een huurmoordenaar en het blijkt dat Veltman hierachter zit en wilt dat Ludo verslag uitbrengt over de witwaspraktijken rondom VMG. Ludo stuurt direct Leon per vliegtuig naar Israël om uit te zoeken wat er aan de hand is. Lorena is getuige van een ernstig ongeluk van Nina als ze van een berg naar beneden valt. Deze huurmoordenaar ziet dit gebeuren en neemt vervolgens Lucas in gijzeling en krijgt Ludo hier een bericht van. Leon komt Vincent en Lorena opzoeken in het ziekenhuis en wilt dat hun teruggaan naar Nederland. Ludo laat vervolgens Nina naar Nederland vervoeren om hier te herstellen. Ludo laat Leon nog steeds onderzoeken rondom de ontvoering van Lucas en wie hier mee te maken heeft. Een paar dagen blijkt Veltman hier niet achter te zitten want hij wordt dood gevonden op het bureau van Ludo. Ludo stuurt Leon naar Israël om Lucas te vinden.

 

Na langere tijd wordt duidelijk wie hier allemaal verantwoordelijk voor blijkt te zijn. De zoon van Ludo Nick Sanders blijkt Lucas te hebben ontvoerd en Veltman en Van Bergen te hebben omgelegd. Nick laat pas Lucas vrij als Ludo zich aangeeft en wordt veroordeeld tot moord. Ludo probeert tussentijds uit te zoeken waar Nick Lucas gevangen houdt en laat Leon dit uitzoeken. In de rechtzaal bekend Ludo moord van Veltman en alle witwaspraktijken. Nadat Ludo in de cel zit, heeft Leon en Janine Lucas op tijd weten te bevrijden. Leon vreest dat Nick heeft gewonnen en denkt dat Ludo levenslang in de cel blijft zitten. Ludo laat Leon een bom plaatsen onder de auto van Nick. Tijdens de explosie bedenkt Ludo zich en weet hij Nick nog net op tijd te bereiken en weet Nick nog net op tijd te vluchten en overleeft hij deze explosie. Ludo en Nick zijn tot inzicht gekomen om te stoppen met wraakacties tegen elkaar te beginnen en uiteindelijk draait Nick overal voor op en krijgt dan zijn celstraf.