Muziek

Client: Diversen
Type: Musician
Language: Dutch Italian English
In 2011 verschijnt Luca in The voice of Holland 2 (Tvoh2) en doet hij de blind audition met het nummer 'Faith' van George Michael. Hij brengt het nummer op een compleet eigen manier door te spelen met timing en melodie. Uiteindelijk komt hij in het team van Marco Borsato te zitten waar hij samen met zijn teamgenoten aan het avontuur gaat beginnen.

The Voice of Holland

In 2007 ging Luca aan de slag met zijn eerste zelfgeschreven solo-album, waarvoor hij samenwerkte met topmuzikanten. Een jaar later liet hij een andere kant van zijn muzikale spectrum zien door zich te richten op dancemuziek. Eén van zijn nummers werd opgepakt en geremixt door diverse DJ’s en haalde de top 25 van de UK Dance Chart. In 2011 werd Luca gevraagd om auditie te doen voor voor ‘The Voice of Holland’, waarbij hij in het team van Marco Borsato terechtkwam.

Liedjes schrijven

Luca schrijft ook nummers voor andere artiesten. Zo schreef hij o.a. het nummer 'Goodbye' voor Nora Dalal en 'Baby I Want You Back' voor de 80's hit groep Mai Tai die daarmee in zowel Nederland als het buitenland opnieuw in de muzieklijsten genotereerd werden.